vineri, 22 iunie 2012

"Obsedat de mandrie,sunt obsedat de onoare."

Dexonline.ro imi spune asa: 
"Orgoliu=mandrie exagerata,vanitate, trufie,ingamfare".Eu as adauga si aroganta pe lista.

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie.

Esti bun/a, foarte bun/a in domeniul tau, oricare ar fi el.Excelezi la slujba ta.Oamenii te apreciaza pentru inteligenta ta si pentru bagajul de cunostinte pe care il ai.Nu esti neaparat un om bun, in sensul bibilic al cuvantului, dar esti apreciat/a si respectat/a in schimb.Ai principii solide pe care le respecti cu sfintenie.Esti inconjurat de oameni care ar vrea sa fie ca tine,dar tu esti unul/una singur/a.Te hranesti cu puterea, influenta, aprecierea,respectul si statutul tau in societate, ele reprezentand totul pentru tine.Nimic altceva nu mai conteaza atata timp cat ai respect de sine,cat ai respectul altora, cat ai un statut, putere si influenta.Repet, nimic altceva atata timp cat orgoliul si mandria ta sunt intacte.

Si acum esti pe care sa pierzi tot ce ai, tot ce conteaza pentru tine.Vor sa te dea jos de pe piedestal si sa devii un plebeu.Vor sa te amestece cu oamenii ignoranti,oameni carora nu le pasa cine esti si ce ai facut.Vor sa te umileasca si sa respinga tot ce ai reprezentat vreodata.Totul este pe cale sa se schimbe pentru tine.
Ce faci in continuare?


4 comentarii:

  1. Si aici toata lumea ar trebuisa zica in felul urmator : " Merg mai departe, ma ridic iar, doar am mai facut asta. Dar in sinea lor toti si-ar baga un glont in cap, sa treaca direct prin tample si sa-i atinga incet dar bine cerebelul!"


    Gabs

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,normal, cel mai bine ar fi ca toata lumea sa zica ca se poate sa o iei de la capat.Dar ce a facut ieri, m-a pus rau pe ganduri..adica m-a impresionat ca omul ar fi preferat sa moara decat sa fie in puscarie cu criminalii de rand.prefera sa moara mandru si cu capul sus decat sa se umileasca in vreun fel.
    E interesant..

    RăspundețiȘtergere
  3. Publicitate, ne-publicitate, omul a incercat sa isi treaca un glont prin creieri..

    RăspundețiȘtergere