joi, 5 iulie 2012

Cum iubesc femeile.

Am citit acum ceva timp(adica fooarte mult timp) cartea Cum iubesc femeile. 4 povesti despre 4 femei foarte diferite, iar intamplarile erau analizate de un psiholog.

Cand femeile plang: Nu trebuie sa fii mare psiholog ca sa stii ca amorurile sunt ca trenurile, in spatele lor pot veni altele.Dragostea de azi o ascunde pe cea de ieri..

Temeri de copil: Copilaria este varsta primelor suferinte.In gradina ei plangem cel mai mult.Tocmai aici se intalnesc toate fetitele de pe lume, unde se adopta toate vechile temeri de singuratate si toate cosmarurile de oameni in toata firea...Si plange ca o fetita tocmai pentru ca in ea s-a trezit acea fetita.

Depresie fara sfarsit:De ce lacrimile din dragoste vor fi intotdeauna lacrimi de copil?

Alianta secreta: Cuvintele pe care nu le-a pus pe hartie i-au trecut prin inima,au atins-o pana la os.Si, in mod necesar, au transformat-o.

La ce iti foloseste sa fii regina daca nu ai regat?Daca regele alege, inca din copilarie ca va oferi altcuiva coroana?La ce serveste focul din semineu , daca fotoliul din fata lui e gol?La ce iti serveste sa fii frumoasa daca nu ai oglinda?

Forta femeilor: Schema narcisista construieste cupluri, intr-un fel de gemelaritate imaginara, fiecare cautand in oglinda celuilalt o imagine mai buna a lui insusi.Cine se aseamana, se aduna.De obicei, ca sa se desparta.Se cauta intre ei si se gasesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu