luni, 2 iulie 2012

"Examenul vietii" no 1.

Presimt ca o sa urmeze o postare lunga.

Astazi a fost proba la romana de la bac, asa cum presupun ca stie fiecare elev care a terminat liceul anul asta.Am dormit putin si prost si daca e sa calculez cate ore am dormit in ultimele 48 de ore, chiar am sa incep sa imi fac griji.8 deci. 8 ore dormite.Ah, pai atunci inteleg si eu de ce ma aflu in starea asta de zombie.

M-am trezit din somn la ora 5 cu un gand implantat in cap: trebuie sa recitesc comentariile la nuvele. Era neaparat necesar, subconstientul meu lucrand si in cele 2 ore dormite inainte de bac.Da, nu, nu intrebati.Mi-am zis ca stau sa repet un pic, ca mai mult de 12 nu stau si inainte sa imi dau seama, se face ora 2.WHAT THE FUCK?Pe la 3 m-am bagat la somn, inchipuindu-mi ca o sa am macar 3 ore de somn.La ora 5 suna o alarma prin casa, ma trezeste ca o bomba si mi-am spus ca daca nu ma ridic acum din pat, eu nu o sa mai pot sa ma trezesc peste o ora.


Cand m-am trezit, am incercat cat mai putin sa ma gandesc la operele studiate in sine.De fapt, nu ma gandeam la nimic.Actionam din reflex, actionam in gol.Plec spre liceu, mai punctuala ca niciodata, aranjata din cap si pana in picioare, ca la dracu! macar bine sa arat daca exista sansa sa fie de cacao toata experienta asta.


Curtea scolii, multi oameni, agitatie mare.Inca se repeta din greu materia si fiecare isi dadea cu presupusul cu privire la ce ar putea sa pice.Eu..imi admiram unghiile.Unghiile mele sunt frumoase..Am refuzat sa mai discut materia cu care m-am chinuit in ultima saptamana si ceva si mergeam pe principiul: nu imi pasa, e prea tarziu sa schimb ceva.


Inspectoare intrate la menopauza, ca altfel nu imi explic cum poti sa fii o crizata si jumatate pe langa niste elevi de liceu, care (LA DRACU!) se pregatesc sa dea un examen.Nu, nu aveam nevoie de fursecuri si imbratisari la intrarea in liceu, dar nu ma criza inainte de examen, te rog, fie ca imi pasa sau nu.Asta e deja treaba mea!Am fost incredibil de aroganta cu supraveghetorul de la mine de la sala(am presupus ca e profesor de sport, ca altfel nu imi explic lantul de aur de la gat si obiceiul libidinos de a flirta cu niste tipe de liceu).Au dat cu noi si o parte din elevii de la Scoala Centrala(Valeu! greu la unii.La scoala de provenienta au scris Cosbuc si nu Scoala Centrala.Asa ceva??) ah,supraveghetorul a facut incredibila greseala de a numi prestigioasa noastra institutie de invatamant "Liceul George Cosbuc". Stai, fratele meu asa, ca asta e Colegiul National BILINGV" George Cosbuc". Adica, daca am plecat cu ceva din Cosbuc, e mandria numelui, oricate chestii s-ar intampla la noi.Suna bine "bilingv".Excelent chiar.Si dupa ce am repetat de cateva ori cu o aroganta specifica mie numele liceului, am inceput proba.Pf, super, super, super! Eminescu.Nu, nu era preferatul meu, dar nici nu mai conta avand in vedere ca il stiam.


In prima ora am terminat primele 2 subiecte, eseul meu argumentativ a iesit(fara falsa modestie) minunat.L-am mentionat pe Picasso pe acolo(ca sa par maxim de culta) si pe Felix.Eseul s-a realizat de la sine, nu am stat sa zic cu 15 cuvinte o propozitie banala.Scurt si la obiect, atingand toate reperele cerute.


Am fost extrem de multumita de lucrarea mea si am ajuns la concluzia ca daca iau sub 8,50, ma duc si depun contestatie.Atat de sigura sunt pe ceea ce am scris.Lucrarea mea e de minim 9.Acum,chiar sper ca lucrarile astea se citesc si ca se puncteaza conform baremului.Pe toti sfintii, ii distrug!Nu ma intereseaza nota in sine ca nu imi trebuie, dar vreau sa primesc o confirmare a faptului ca am invatat(si ca am invatat bine) si ca nu am frecat duda pe maidan.

Bine, am citit o gramada de cretinisme pe net cum ca subiectul ar fi fost greu.Pe bune?Daca asta a fost subiect greu, inseamna ca daca se dadea Barbu,muream in chinuri, nu?Daca nu stii si nu te-a interesat,da, poti sa folosesti scuza ca a fost greu.Eu, care detin o anumita capacitate intelectuala si ceva mai mult interes fata de cunoastere, spun ca a fost accesibil. 


Bacul la romana mi-a dat speranta ca se va termina totul in curand.Si pot doar sa sper ca si la economie ca fi la fel de accesibil ca si la romana. La istorie ma descurc, no matter what.


Gata,v-am zapacit destul, asta daca ati avut rabdare sa cititi tot ce am scris eu aici.Scriu cam mult in ultima vreme..Sunt o trista si ma voi apuca de niste probleme la economie.Si da, chiar cred ca o sa fac un scurt-circuit cat de curand.

2 comentarii: