miercuri, 31 octombrie 2012

Proces simulat

Trebuie să apreciezi lucrurile bune care ţi se întamplă.Da, asta este concluzia mea de astăzi, un pic penibilă, dar asta nu înseamnă că nu este adevărată. La începutul facultăţii, mergeam la seminar la TGD la o tanti..bine, am şi vazut-o de două ori in viaţa mea şi mi-a ajuns!! Seminarul cu ea este o tortură pură!! Nu îi contest capacităţile intelectuale, dar să fii profesor nu este pentru toată lumea.

Aşa, continuând cu apreciatul.De când sunt la minunata grupă 111, mă duc de drag la seminar la TGD.Atmosfera e aşa de mişto încât nu am avut vreo secundă în care să îmi doresc să mă împuşc în cap!Proful este extrem de ok, are nişte explicaţii pertinente..Mai râdem, mai glumim, dar când e de treaba, suntem serioşi.Buun.Astăzi am avut la seminar la TGD un proces simulat, dar după sistemul de drept american, nu românesc.Minunat, mi-am zis!Deşi decisesem să stau deoparte şi să mă distrez copios pe seama procesului, am ajuns să fiu martoră pentru partea acuzată.Eram psihologul acuzatei.Ce ştiam despre personajul meu? Destul de puţine, ceea ce a făcut treaba mea şi mai mişto.Puteam să spun ce voiam eu.M-au chemat la bara martorilor,am jurat să spun adevărul şi numai adevărul.Avocatul acuzării a început să mă întrebe diverse chestii astfel încât să demonstreze circumstanţele atenuante ale acuzatei.Buun, so this is the point where my magic begins..Fără falsă modestie( nu am, d-aia), m-am comportat exact ca un specialist în psihologie.Am avut în fiecare secunda vorbele la mine.M-am uitat la juriu în timp ce vorbeam şi mi-am îndeplinit con brio treaba de martoră.În drum spre locul meu, cineva mi-a zis că a fost excelent.Partea acuzată a şi câştigat cazul, în principal pentru că s-a/am demonstrat că existau circumstanţe atenuante.Da, sunt minunată.

Ah, că mi-am adus aminte.Eu am o mare problemă cu oamenii care zic "care" în loc de " pe care". Cartea care am cumpărat-o, maşina care am vazut-o. Nu, nu, nu!!! Cartea PE CARE am cumpărat-o, maşina PE CARE am vazut-o.Am observat şi în facultate chestia asta şi nu pot decât să mă enervez.Pot să accept o gramadă de alte chestii, dar nu chestia asta.Mama lui de Acuzativ!!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu